joi, 13 iunie 2013

Iubirea dezinteresata ..

 "Nu exista iubire fara interese!" .Sunt vorbele unui cititor de al meu ,dezamagit probabil de lumea aceasta rea si egoista in care traieste. Sa ne fi schimbat societatea aceasta oare pe fiecare dintre noi? Este ea cea care perverteste starea noastra naturala si ne face sa ne schimbam parerea ,pana si despre sentimentele fara de care nu am putea sa traim?
Imi vine greu sa cred ca undeva nu mai exista iubirea curata,pura ,dezinteresata.Ce altceva este acea iubire adolescentina,iubire ce te urmareste peste ani si ani ,ce nu te lasa sa mergi mai departe si iti reapare in suflet la fiecare pas pe care incerci sa-l faci in afara sferei ei ? 
Iubirea dezinteresata este cel mai curat sentiment pe care cineva il poate simti vreodata.Iubirea care nu cere nimic in schimb,care ofera totul ,iubirea fara pic de egoism ,cea care vorbeste prin fapte si prin timp ,si mai putin prin cuvinte. Cum altfel se poate numi iubirea care te face sa uiti de tine ,de restul lumii si sa te daruiesti fara pic de ratiune ?Cum ar trebui sa arate iubirea adevarata intre doua suflete depinde numai de noi. Depinde de cum stim sa cultivam sau sa dezradacinam acest sentiment de iubire,cazut astazi atat de mult in derizoriu.Iubirea dezinteresata este atunci cand tu ,afara,la minus 20 de grade,fara sa-ti pese ca-ti ingheata parul ,lasi iubirea sa curga prin sufletul tau ,fara sa-ti pese de nimic altceva. Iubirea dezinteresata este atunci cand stii sa il iubesti si astazi cand totul este roz si bine ,dar si maine cand fiecare gest al lui te enerveaza si te duce intr-o stare de disperare. Iubirii dezinteresate nu-i pasa daca sentimentul ii este impartasit sau nu .Nu-i pasa de nimic, decat de cel pe care il iubeste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu