joi, 29 ianuarie 2015

"Vorbim maine" si gesturi marunte

Astazi am ales sa vorbesc despre niste cuvinte ce aparent sunt banale,dar care totusi ascund atatea sentimente."Vorbim maine." Nu stiu despre voi,dar mie aceste simple doua cuvinte imi aduc atata liniste in suflet si imi transmit atat de multe.Desi siguranta este un ideal.Ea nu exista,este defapt sentimentul de liniste,increderea pe care cineva ti-o da ,adapostul de pericol.Nimeni nu va putea trai vreodata siguranta deplina si totusi traim...
Consumam atata energie incercand sa evitam pericolele si situatiile neplacute incat ne pierdem cate putin din frumusetea vietii.Si totusi...exista persoane care reusesc sa ne ofere acest sentiment de liniste,atat de placut si atat de necesar pentru fericirea noastra.Suntem oameni si simtim orice nimic,orice fir de praf de stele ce ne face sa stralucim in fata celor dragi noua."Vorbim maine " ma face sa fiu sigura ca cei dragi o sa fie si maine acolo,neclintiti de langa mine,gata sa imi faca zilele mai frumoase si sa ma ajute sa trec mai usor peste toate.Am fost judecata de atatea ori ca dramatizez situatiile si ca uneori,parca aleg sa fiu trista,dar astazi realizez ca noi,oamenii ce simt intens,simtim si fericirea de zece ori mai puternic decat ceilalti.Pe mine orice gest marunt ma face sa zambesc.Mereu voi observa si voi aduna aceste fapte simple,ce vin din adancul sufletului.
Ma intreb cati dintre barbatii de azi mai stiu sa faca gesturi simple care spun “insemni ceva pentru mine”? Cati dintre noi stiu sa mai daruiasca un zambet celui drag? Un zambet adevarat, din tot sufletul, nu o grimasa fortata. E vorba defapt de ambele sexe. Cu totii am uitat sa daruim. Stim numai sa pretindem, nu sa si oferim macar o mica parte din ceea ce asteptam de la cel de langa. 
Si celui mai dur barbat i se inmoaie sufletul cand gaseste in buzunarul hainei un biletel scris de mana strecurat de iubita si care spune simplu “ma gandesc la tine”. Si celei mai puternice femei i se ivesc lacrimi de duiosie atunci cand iubitul ii trimite flori. Cui nu i-ar placea ca-n mijlocul unei zile oarecare, de la celalalt capat al firului, o voce draga sa-i spuna “vroiam doar sa-ti aud glasul”? Sunt lucruri simple, “maruntisuri” care ne fac sa simtim ca inca mai suntem umani.Hai sa invatam sa daruim maruntisuri din nou!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu