luni, 24 februarie 2014

Oameni si oameni

Sa porti un razboi psihologic cu o alta persoana poate sa fie pe cat de frumos,atat de dramatic.Vor exista intotdeauna oameni care ne vor privi in ochi si ne vor minti fara rusine, oameni care nu cunosc adevaratul sens al prieteniei si al iubirii, oameni pentru care nu conteaza cat de putin cei din jurul lor.Acesti oameni exista pentru a ne marca vietile cu experiente negative, tocmai pentru a ne maturiza si a invata in cine trebuie sa ai incredere si in cine nu. Acesti oameni te ajuta sa vezi mai bine, sa intelegi mai bine, sa simti mai bine. Sa intelegi ca prietenia nu are pret, ca iubirea este cel mai valoros lucru pe care il poti avea in viata, ca si cei mai buni prieteni te vor injunghia pe la spate daca vor avea ocazia.Mizeria umana poate atinge valente, dimensiuni si forme negandite, neinchipuite si nemasurabile .Oamenii ofera sentimente si cuvinte frumoase numai pentru interesele proprii.Raul poate lua forme multiple si nuante de griuri colorate. N-am inteles niciodata rostul lui si satisfactia pe care o poate aduce. Mai usor pot sa inteleg un rau facut ca rasplata pentru un altul, ca razbunare. Pana la un punct, e omenesc, iar tot ce este omenesc este de inteles si de iertat. Insa un rau gratuit, intentionat,facut unui om care ti-a oferit  un loc sincer si important in viata sa ma dezgusta total. Ma dezgusta pana in maduva oaselor oamenii care fac rau fara a regreta,oamenii care se joaca cu alti oameni fara a se uita in urma.Ma dezgusta oamenii care ii trateaza pe toti ceilalti cu superioritate,oamenii care refuza sa faca o schimbare in bine pentru cei dragi,oamenii care in a oferi sentimente sincere vad defapt un defect.Pentru ca nu-i asa?De ce sa renunti la orgoliu si duritate,la faima ta de barbat /femeie intangibil/a ?Pentru acesti oameni mai importanta e reputatia,imaginea de oameni duri,fara sentimente.Un barbat adevarat nu este cel care isi ascunde sentimentele,ci acela care stie sa si le arate.Un barbat adevarat face sacrificii,da explicatii,si toate astea numai pentru a ii face un bine si celei de langa el.Un barbat care se uita dupa prea multe femei,o va pierde cu siguranta pe cea care are ochi doar pentru el.Si nici macar atunci nu se va uita in urma,nu o va chema inapoi,pentru ca da....asta l-ar face sa para mai putin puternic.Barbatul adevarat e cel care isi recunoaste greselile,le indreapta si isi recastiga increderea.
Ceilalti .....dupa ce vor calca in picioare tot ,dupa ce vor trata totul cu indiferenta,dupa ce nu vor scoate un cuvant chiar si atunci cand tacerea e criminala,vor ramane cu el ,cu orgoliul acela prostesc.Vor ramane intr-o "perfecta" fuziune cu orgoliul ,mai singuri ca niciodata,mai nefericiti ca niciodata,mai jos ca niciodata,sperand ca orgoliul ii va imbratisa mai bine !

luni, 3 februarie 2014

P.S: Sufletul meu nu e o gara !

          Sufletul meu nu e o gara!

           Cum sa primesc pe cineva cu bratele larg deschise atunci cand simt ca nici macar nu ma vrea in viata sa?Din pacate,nu toate femeile pot fi pacalite cu zambete duioase si vorbe dulci.
           Da,exista si femei care oricat de indragostite ar fi,sunt inzestrate cu gradul acela de maturitate care le permite sa priveasca si sa judece lucrurile obiectiv.
           Mi-am irosit prea mult timp din viata cu oameni nesinceri si incapabili sa iubeasca si chiar nu am de gand sa o mai fac.Nu vreau sa mai plang pentru oamenii care nu stiu sa pretuiasca,sa respecte si sa daruiasca.Daca ofer TOTUL,vreau TOTUL in schimb!
           M-am saturat sa astept in fata unor ziduri si sa imi limitez fericirea la o singura persoana.Sunt om si inevitabil gresesc.Gresesc atunci cand ma incapatanez sa imi fac loc in sufletele unor persoane care nu vor sa ma primeasca.Nici un om nu imi este dator sa imi ramana alaturi.Vreau langa mine oameni care au ramas acolo din propriile convingeri.
          Ah,cat as vrea sa pot sa cred in oameni! Dar nu pot! Nu cred in oameni care nu au verticalitate,in oameni care se ascund! Nu cred in sentimente declarate,ci in sentimente demonstrate!
         Stiu cine sunt si merit mult mai mult decat iubire cersita si dovezi ale ei.Merit mai mult decat oameni indecisi care ma hranesc cu promisiuni si iluzii.
         Iubirea,la fel ca multe alte sentimente inaltatoare,trebuie simtita,nu ascunsa !

M-am încăpăţânat să mă cuibăresc în suflete neprimitoare şi reci, pe care le credeam palate frumoase şi m-am trezit captivă în nişte peşteri goale…
- See more at: http://www.irinab.com/#sthash.7Ln50mGI.dpuf
M-am încăpăţânat să mă cuibăresc în suflete neprimitoare şi reci, pe care le credeam palate frumoase şi m-am trezit captivă în nişte peşteri goale…
- See more at: http://www.irinab.com/#sthash.7Ln50mGI.dpuf
M-am încăpăţânat să mă cuibăresc în suflete neprimitoare şi reci, pe care le credeam palate frumoase şi m-am trezit captivă în nişte peşteri goale…
- See more at: http://www.irinab.com/#sthash.7Ln50mGI.dpuf